Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

Εκτύπωση χαρτών Ελλάδας

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στην Ελλάδα ;

ypiresies

 

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ελληνικό κράτος στους πολίτες έχουν σχέση με : Παιδεία και Εκπαίδευση, Ναυτιλία, Υγεία, Ο.Τ.Α., Μ.Μ.Ε., Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, Εμπόριο, Μεταφορές, Τράπεζες, Τουρισμός. Κάποιες από αυτές παρέχονται και από ιδιώτες πάντα όμως στο πλαίσιο των κανόνων που θέτει το κράτος. Κράτος και ιδιώτες πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει τις καλύτερες υπηρεσίες, όταν τις χρειάζεται. Αυτό σημαίνει καλή ποιότητα ζωής. Επίσης δηλώνει ότι το κράτος σέβεται τους πολίτες του και θεσπίζει μέτρα για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και την άριστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Πως ταξινομούνται οι υπηρεσίες που παρέχονται στην Ελλάδα ;

Οι ελληνικές υπηρεσίες μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις υπηρεσίες, οι οποίες σχετίζονται με τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων και τις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχέση με τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

 

Μια υπηρεσία που έχει σχέση με τη διακίνηση και εμπορία των προϊόντων είναι η Ναυτιλία

Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες στράφηκαν στη θάλασσα και ανέπτυξαν τις θαλάσσιες μετακινήσεις. Σήμερα ο εμπορικός μας στόλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επομένως οι ελληνικές ναυτιλιακές υπηρεσίες πρέπει να συνεργάζονται με τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζονται αμέσως και χωρίς εμπόδια τα προβλήματα των ναυτικών μας και των επιβατών των πλοίων.

naftilia kladoi nautilia
Οι 10 μεγαλύτεροι εμπορικοί στόλοι στον κόσμο Ποιους κλάδους επηρεάζει η ναυτιλία ;  Ελληνικό δεξαμενόπλοιο

 

Μια υπηρεσία που έχει σχέση με την καθημερινότητας των πολιτών είναι ο Τουρισμός

Τον Τουρισμό αποτελούν οι υπηρεσίες εκείνες, οι οποίες ασχολούνται με τις μετακινήσεις των ανθρώπων που γίνονται για ψυχαγωγικούς, ενημερωτικούς και μορφωτικούς λόγους. Η Ελλάδα είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά χώρα. Το πανέμορφο ελληνικό περιβάλλον με δύο χιλιάδες μαγευτικά νησιά και τα εκπληκτικά αρχαία μνημεία προσελκύουν κάθε χρόνο αρκετά εκατομμύρια τουρίστες. Για τη σωστή εξυπηρέτηση αυτών των επισκεπτών οι τουριστικές υπηρεσίες της χώρας μας πρέπει να είναι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό οργανωμένες.

times sqare ellada parhenon mykonos santorini tourismos

 

 

 ellinikes ypiresies

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech