Σύμφωνα με νέα έρευνα του πραγματοποίησε ομάδα στατιστικών, για λογαριασμό του ΟΗΕ, σε λιγότερα από 10 χρόνια, ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Γη θα έχει περιορισμένη πρόσβαση σε νερό.
Το καμπανάκι στο παγκόσμιο θέμα του νερού χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά από τα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία προειδοποίησαν πως αν δεν αλλάξει κάτι, οι εκτιμήσεις δείχνουν πως το νερό γίνει προνόμιο για λιγότερους, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα ζωτικής σημασίας, σε χώρες που ήδη πλήττονται από το συγκεκριμένο θέμα.
SOS από ΟΗΕ: Ως το 2025, 1.8 δισ. άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό
Σύμφωνα με όσα λένε οι άνθρωποι του ΟΗΕ, το 2025, 1.8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν έχοντας δύσκολη πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Παράλληλα, τα δύο τρίτα του κόσμου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό από όσο θα επιθυμούσαν. Αν συμβεί αυτό, τότε το πρόβλημα που ήδη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, θα αυξηθεί κατά σχεδόν 30%. Το ποσοστό αυτό είναι λογικό να προκαλεί έντονες ανησυχίες.
Οι φόβοι των ειδικών γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι όταν στο θέμα προστίθενται και οι δασικές εκτάσεις, από τις οποίες ταξιδεύουν τα τρία τέταρτα του νερού που χρησιμοποιούμε. Οι μειωμένες δασικές εκτάσεις δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα γύρω από το πόσιμο νερό, αφού μέσα τους το νερό φιλτράρεται και καθαρίζεται βιολογικά. Οι άνθρωποι του ΟΗΕ αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στην προστασία αλλά και την αποκατάσταση των δασικών περιοχών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο.
Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2000 ως και το 2012, 2,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης έχουν εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, 7 εκατομμύρια εκτάρια κόβονται, ενώ άλλα 50 εκατομμύρια καίγονται. Αν αυτό συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια, το 2025 εκτιμάται πως 1.8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στην εύρεση πόσιμου νερού.