Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

Περίπου 350 παρουσιάσεις γίνονται κάθε δευτερόλεπτο στη Γη και το 99% των παρουσιάσεων αυτών, έχουν πρόβλημα! Πέρα από το να γνωρίζετε τα κουμπάκια του PowerPoint, χρειάζεστε μερικές συμβουλές από ειδικούς, ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε εξαιρετικές παρουσιάσεις!

 Για να δημιουργήσουμε μια παρουσίαση στο Powerpoint ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα παρουσιάσεων, θα πρέπει να έχουμε κατανοήσει ακριβώς τι θέλουμε να παρουσιάσουμε.

powerpointΓράφουμε μόνο το απαραίτητο κείμενο σε κάθε διαφάνεια. 5 - 6 γραμμές είναι αρκετές.

Δεν αντιγράφουμε κείμενο από άλλες σελίδες π.χ. από τη Wikipedia. Είναι άλλη η αποστολή μιας εγκυκλοπαίδειας κι άλλος ο στόχος μιας παρουσίασης.

Σκέψου ότι όσο περισσότερο είναι το κείμενο που υπάρχει σε μια διαφάνεια, τόσος λιγότερος είναι ο χρόνος που χρειάζεται το κοινό, στο οποίο γίνεται η παρουσιάση, για να το κατανοήσει.

Απόφευγε τα bullets, επειδή είναι σίγουρο πως κανείς δεν πρόκειται να τα θυμάται. Αντί για 10 bullets δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις 10 παράλληλα slides, τα οποία θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία που θες να τονίσεις.

Χρησιμοποίησε γραμματοσειρές χωρίς πολλά στολίδια, επειδή όσο όμορφα και να είναι τα γράμματά τους, κουράζουν. Όπως επίσης κουράζουν τα μικρά γράμματα. Φρόντισε το κείμενο να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί να το διαβάσει και αυτός που κάθεται στη τελευταία σειρά.

Χρησιμοποίησε χρώματα που να ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά παίξε με την αντίθεση των χρωμάτων, όταν θέλεις να επισημάνεις την προσοχή του κοινού.

Χρησιμοποίησε εικόνες ή φωτογραφίες για να ζωντανέψει η παρουσίασή σου, ωστόσο πρέπει να θυμάσαι πως είναι παρουσίαση και όχι άλμπουμ. Μια εικόνα ανα slide (ή και καθόλου) αρκεί.

Τα γραφήματα βοηθούν πολύ στις παρουσιάσεις καθώς συμβάλλουν στην κατανόηση, στη μνήμη και είναι πιο επιδραστικά από ένα απλό κείμενο. Χρησιμοποίησέ τα για να περάσεις το μήνυμά σου.

Υπάρχουν πολλά εφέ που μπορούν να κάνουν την παρουσίαση σου πιο διασκεδαστική. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές δεν θεωρούνται «ποιοτικά» και χαλάνε το περιεχόμενο της παρουσίασης. Δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις (ειδικά αυτά που κάνουν σβούρες).

public

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να κουράσει η παρουσίαση το κοινό. Προσπάθησε να το αποφύγεις με αλλαγή στον τόνο της φωνής σου και φυσικά με έξυπνες διαφάνειες που κάνουν το κοινό να θέλει να τις δει.

Το κοινό δεν θέλει να διαβάσει τις αμέτρητες γραμμές που έχεις γράψει στο powerpoint σου. Χρησιμοποίησε εικόνες για να κινητοποιήσεις το κοινό, βάλε βίντεο για να ζωντανέψεις τη παρουσίασή σου, και φρόντισε να έχεις μια καλή «σκηνική παρουσία» ώστε να τραβήξεις το ενδιαφέρον.

 

 Πηγή: https://frapress.gr

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech