Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

 

Αφού έχουμε καταλάβει καλά τι είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί η ομάδα μας, προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του και να νιώσουμε το τι σκέφτεται ή ποια είναι τα συναισθήματά του.

Στη συνέχεια προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του συναισθήματος και να εξηγήσουμε πώς και γιατί προκύπτει.

Τα συναισθήματα που θα πούνε τα παιδιά όλων των ομάδων θα τα καταγράψουμε ψηφιακά σε wordle.

 

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο;

Σε όλον τον κόσμο, τουλάχιστον 82,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 26,4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Ανάμεσά τους τα μισά είναι παιδιά.

Περιλαμβάνονται επίσης εκατομμύρια ανιθαγενείς, που έχουν στερηθεί τη δυνατότητα να έχουν ιθαγένεια και πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, η εργασία και η ελευθερία μετακίνησης.

Σε έναν κόσμο, όπου 1 άνθρωπος στους 95 έχει ξεριζωθεί εξαιτίας συγκρούσεων ή διώξεων, το έργο μας στην Ύπατη Αρμοστεία είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.

posoi einai oi prosfyges

Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Πρόσβαση στην εκπαίδευση

Σχεδόν τα μισά παιδιά πρόσφυγες στον κόσμο βρίσκονται εκτός σχολείου.

Τα παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση λόγω της πανδημίας του Covid-19. Πριν από την πανδημία, ένα παιδί πρόσφυγας ήταν δύο φορές πιο πιθανό να βρίσκεται εκτός σχολείου απ’ ό,τι ένα παιδί που δεν είναι πρόσφυγας. Η κατάσταση αυτή πρόκειται να επιδεινωθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας– πολλά παιδιά μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν πάλι τα μαθήματά τους.

Τα κορίτσια πρόσφυγες έχουν μικρότερη πρόσβαση στην εκπαίδευση από τα αγόρια και έχουν τις μισές πιθανότητες να εγγραφούν στο σχολείο μέχρι να φτάσουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 


prorfyges eggrafi ekpaidefsi

prosfyges sxolikis

prosfyges koritsia

 

 

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech