Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

Πώς βοηθάει η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα προγράμματα χρηματοδότησης και τις Οικονομικές Yπηρεσίες της, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο, το Ταμείο Συνοχής και τα Περιφερειακά Ταμεία, ενισχύει οικονομικά τα κράτη-μέλη της. Η ενίσχυση αυτή απευθύνεται κυρίως στα κράτη που έχουν αδύναμες οικονομίες, με σκοπό να φθάσουν όλα, όσο είναι δυνατό, στο ίδιο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να κάνει έναν σχεδιασμό των αναγκών και των προτεραιοτήτων του ώστε να φτάσει στον επιθυμητό στόχο για όλους τους πολίτες του.

 

Πώς βηθάει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανάπτυξη των χωρών - μελών της ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει επιστημονική, τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη στα κράτη-μέλη για την κατασκευή διαφόρων αναπτυξιακών έργων. Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει τα μέλη της στην παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους, καθώς και στη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.

Στη χώρα μας τα περισσότερα έργα είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος των χρημάτων για τα έργα το καλύπτει η ελληνική πολιτεία και το υπόλοιπο το καλύπτει η Ένωση. Συγχρηματοδοτούμενα έργα είναι σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές μονάδες κ.ά.

 

rio gefira

stadio tae kwn do
Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" - Ρίου / Αντιρρίου Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλά μια ένωση οικονομιών ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε ως οικονομική ένωση, στην πορεία όμως αντιλήφθηκαν όλοι ότι πέρα από τις οικονομίες, θα πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους και οι κάτοικοι των χωρών που ανήκουν στην Ένωση. Στα πλαίσια της γνωριμίας των λαών της η Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιεί προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι κάτοικοι ενός κράτους-μέλους επισκέπτονται ένα άλλο, με σκοπό να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν μεταξύ τους αναπτύσσοντας σχέσεις φιλίας και αρμονικής συμβίωσης.

 

Ποιος είναι ο ρόλος του ενιαίου νομίσματος ;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθειά της να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία και τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στους πολίτες της έφτιαξε ένα κοινό νόμισμα, το ευρώ. Βέβαια ακόμη δεν συναλλάσσονται με το ευρώ όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά που το χρησιμοποιούν και λέμε ότι ανήκουν στην Ευρωζώνη είναι τα εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία.

Ας εξερευνήσουμε την Ευρώπη (κλικ)

diavase kai afto

 

 

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech