Welcome to Τα Σαΐνια   PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE Welcome to Τα Σαΐνια PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech

linoΗ εφαρμογή Lino είναι ένας ψηφιακός διαδικτυακός πίνακας ανακοινώσεων όπου οι χρήστες μπορούν να αναρτούν και να δημοσιεύουν πολυμεσικό υλικό.  Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε κινητή συσκευή, ακόμα και από οποιονδήποτε φυλλομετρητή (browser) ενός PC.

 


Πως λειτουργεί

Για να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή αρκεί να μπούμε στα "Σαΐνια" και να πάμε : ΣΤ ΤΑΞΗ > ΔΙΑΦΟΡΑ >lino. Αν ζητηθεί Username ή Password δίνουμε αυτά που σας έγραψα στο κάτω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια μπορούμε να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τον ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεών μας.

Στην πάνω δεξιά γωνία του πίνακα μας θα εμφανιστεί μια ποικιλία από post it- διαφόρων χρωμάτων-τα οποία επιλέγοντας ή σέρνοντας τα εμφανίζονται στον πίνακα ανακοινώσεων μας. Μπορούμε να καθορίσουμε το χρώμα και το μέγεθος των γραμμάτων πριν τη δημοσίευσή του ή να ορίσουμε ημερομηνία δημοσίευσης του post it. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαμόρφωση, το post it εμφανίζεται στον πίνακα μας.

Η εφαρμογή επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση ενός πίνακα ανακοινώσεων από πολλούς διαφορετικούς χρήστες. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ψηφιακή διεύθυνση του πίνακα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι υπόλοιποι χρήστες να αναρτούν υλικό σ’ αυτόν. Επιπλέον, ο δημιουργός του πίνακα μπορεί να καθορίσει δικαιώματα πρόσβασης για συγκεκριμένους χρήστες ή να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση σε οποιονδήποτε γνωρίζει τη ψηφιακή διεύθυνσή του. Η διαμόρφωση του πίνακα μπορεί να γίνει και offline. Οι αναρτήσεις σε αυτήν την περίπτωση θα εμφανιστούν στον «διαδικτυακό πίνακα» αμέσως μόλις επιτευχθεί η σύνδεση με το διαδίκτυο.

Η εφαρμογή διαθέτει λειτουργίες για ανάρτηση και δημοσίευση πολλών τύπων αρχείων:

  • κειμένου,
  • φωτογραφίας και λεζάντας που την αφορά,
  • video, σε παράθυρο έτοιμο να ξεκινήσει, με την απλή ενσωμάτωση της ψηφιακής του διεύθυνσης στο youtube,
  • οποιασδήποτε μορφής συνημμένο αρχείο (pdf, ppt, keynote).

Η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για παρουσίαση υλικού από τους μαθητές ή ομάδες μαθητών ενώ ενδείκνυται για projects όπου οι μαθητές διαφορετικών σχολείων ακόμη και διαφορετικών χωρών.

Μπαίνουμε με : Username sainia_pf     Password  pf_sainia

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

PLG_GSPEECH_SPEECH_BLOCK_TITLE PLG_GSPEECH_SPEECH_POWERED_BY GSpeech