Οι Αργοναύτες (Νικόλας, Μαρία, Κατερίνα, Μιχάλης, Άνη) ταξιδεύουν στο Τόκιο

Το Τόκυο ή Τόκιο ειναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.Έχει περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους (είναι το 10% του πληθυσμού της χώρας) ενώ στη μητροπολιτική περιοχή (Γιοκοχάμα,Καβασάκι, Σαιτάμα και Τσίμπα) ζούν 36 περίπου εκατομμύρια, πράγμα που την κάνει την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου.
Η αρχική ονομασία του Τόκιο ήταν Έντο που σημαίνει εκβολές. Έπειτα, όταν η πόλη έγινε αυτοκρατορική, ονομάστηκε Τόκιο  (Τόκιο: Tō (ανατολική) + Kyo (πρωτεύουσα)). Η πόλη ονομάστηκε επίσης ‘’Tōkei’’. Μάλιστα σε μερικά επίσημα αγγλικά έγγραφα γράφεται "Tōkei’’.

 

Η ακμή του Τόκιο συνδέεται κατά ένα μεγάλο μέρος με δύο άτομα: στον Τοκουγκάβα Ιεγιάσου και στον αυτοκράτορα Μέιτζι. Το 1603, μετά την ενοποίηση της Ιαπωνίας, ο Σογκούν Τοκουγκάβα κατέστησε το Έντο (το σημερινό Τόκιο) βάση του, ξεκινώντας έτσι την Περίοδο Έντο της ιστορίας της χώρας. Κατά συνέπεια, η πόλη αναπτύχθηκε γρήγορα και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο με πληθυσμό που έφτασε το ένα εκατομμύριο μέχρι τον 18ο αιώνα. Έγινε η ντε φάκτο πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και παρότι ο αυτοκράτορας ζούσε στο Κιότο, ήταν το Τόκιο αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Το 1869, ο 17χρονος αυτοκράτορας Μέιτζι μετακόμισε στην Έντο την οποία είχε μετονομάσει σε «Τόκυο» («ανατολική πρωτεύουσα») ένα έτος πριν. Το Τόκιο ήταν ήδη το πολιτικό, οικονομικό, και πολιτιστικό κέντρο του έθνους, και η μεταφορά της κατοικίας του αυτοκράτορα εκεί την έκανε και τυπικά πρωτεύουσα.

 

Το Τόκιο έχει πολλά πανεπιστήμια, κολέγια και επαγγελματικές σχολές. . Πολλά από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια της Ιαπωνίας βρίσκονται στο Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων Πανεπιστήμιο του Τόκιο, Hitotsubashi University, Tokyo Institute of Technology, το Keio University, και Waseda University.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κέντρο πληθυσμό στην Ιαπωνία και τη θέση των μεγαλύτερων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και των στούντιο της χώρας, το Τόκιο είναι συχνά ο τόπος παραγωγής πολλών ιαπωνικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, σειρών κινουμένων σχεδίων (anime), web κόμικς και βιβλίων κόμικ (manga).


Αργοναύτες