Το πρόβλημα του σχολείου λύθηκε

Κάθε μέρα από τότε που εμείς τα παιδιά και οι δάσκαλοι ξεκινήσαμε το σχολείο, ακούμε κάποιους θορύβους από κόρνες αυτοκινήτων, μηχανές ή και μουσική, που έχει βάλει κάποιος στα ηχεία του αυτοκινήτου του. Ο λόγος που ακούμε αυτούς τους θορύβους είναι επειδή απέναντι από το σχολείο μας υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος.

Διαβάστε περισσότερα: Το πρόβλημα του σχολείου λύθηκε

Σκουπίδια στο προαύλιο

Η φράση "Μην πετάτε τα σκουπίδια κάτω" είναι πλέον καθημερινή από τους εκπαιδευτικούς του 11ου Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Φαλήρου. Τα παιδιά, χωρί να νοιάζονται για το περιβάλλον, πετάνε τα περιτυλίγματα του κολατσιού τους κάτω.

Διαβάστε περισσότερα: Σκουπίδια στο προαύλιο

Το πρόβλημα ενός σχολείου

Όσοι μαθητές έχουν φοιτήσει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας και όσοι δάσκαλοι έχουν διδάξει σ' αυτό, ήρθαν αντιμέτωποι με το σοβαρότατο πρόβλημα της ηχορρύπανσης.

Είναι γνωστό ότι σχολείο μας βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό, πράγμα που δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο όλων μας, καθώς ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα, που περνούν ασταμάτητα, είναι κάτι παραπάνω απόο ενοχλητικός. Είναι εκκωφφαντικός. Κυρίως κατά τους ζεστούς μήνεςπου έχουμε ακόμα τα παράθυρα ανοιχτά, είναι αδύνατο να κάνουμε μάθημα. Αλλά και το χειμώνα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο Θόρυβος εισχωρεί μέσα στις αίθουσες και το μάθημα γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Επειδή λοιπόν ο δρόμος δεν πρόκειται ν' αλλάξει θέση κι επειδή ούτε εμείς μπορούμε να μεταφέρουμε το σχολείο μας, θα θέλαμε να βρούμε ένα καινούριο κτίριο, πιο απομονωμένο και πιο ήσυχο.

Πιστεύουμε ότι κανένας δεν έχει αμφιβολία για τη σοβαρότητα του ρποβλήματος και την αξία της μάθησης. Γι' αυτό θα θέλαμε να μας λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αρμόδιοι και να κινητοποιηθούν άμεσα, πριν τελειώσει και η φετινή σχολική χρονιά.

Παντογνώστες - Χριστίνα